Últimas noticias Hemeroteca

Els Bombers surten 4 cops al dia per falses alarmes

  • Solen ser avisos que han quedat en res o que al final no eren el que els havien dit
  • Tot i això, des del cos prefereixen una falsa alarma abans que arribar massa tard

()

A les comarques de Girona, els Bombers fan entre 3 i 4 sortides al dia per culpa de falses alarmes. Solen ser avisos que han quedat en res o que al final no eren el que els havien dit. Tot i això, des del cos prefereixen una falsa alarma abans que arribar massa tard.

Durant tot el 2018, hi ha hagut 1260 falses alarmes... de les quals la majoria són per incendis urbans. Les situacions més habituals són una paella que s'encén i quan arriben els bombers ja està apagada, el fum d'un foc controlat o avisos de fum que no són el que semblen. Els bombers diuen que en cas de dubte sempre és millor trucar al 112 per evitar mals majors. Antoni Rifà és el cap d'emergències de Girona.

Rifà afegeix que les falses alarmes sempre existiran i són un element fonamental pels seus serveis. També hi ha falses alarmes provocades per bromes, tot i que cada vegada n'hi ha menys. Diu que a la majoria se'ls enxampa aviat perquè, per exemple, donen adreces que no existeixen. És l'únic cas en què se'ls faria pagar el servei per negligència o mentida.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?