Sociedad

4200 càncers diagnosticats a Girona

L'AECC posa el focus a la necessitat de donar atenció psicològica al pacient i els seus familiars

ACN

Girona

L'any 2018, a les comarques de Girona es van diagnosticar més de 4.200 nous casos de càncer. Són dades que ha donat avui l'Associació Espanyola Contra el Càncer en motiu del dia mundial contra la malaltia. Aquest any, posen el focus a la necessitat de donar atenció psicològica al pacient i els seus familiars.

De les 6.300 persones malaltes de càncer a Girona, més de 1.000 van necessitar tractament psicològic especialitzat. Reivindiquen que s'hauria de donar aquesta atenció des del primer moment en què es diagnostica la malaltia. Pepi Soto és una de les psiconcòlogues de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Girona.

Pepi Soto: "Les implicacions psicològiques del pacient de càncer i la família estan constatades"

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000179816/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Soto insisteix que la família és una figura molt important durant la malaltia i els tractaments. Per aquest motiu, creu que s'han de destinar recursos i donar-los també atenció psicològica, perquè suporten part de la càrrega emocional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00