Sociedad
MEDI AMBIENT

Reclamen actuacions per frenar la regressio al Delta de l'Ebre

Denuncien que el Delta de l'Ebre retrocedeix entre 5 i 10 metres cada anys davant l'avenç del mar

Pla general dels ecologistes en l'acció de denúncia de la regressió de delta de l'Ebre a la platja de la Marquesa. Imatge del 3 de febrer del 2019 (Horitzontal): / Mar Rovira ACN

Tortosa

La Plataforma en Defensa de l’Ebre i l’entitat Ecologista Seo-Birdlife demanen a les administracions actuacions urgents per evitar la regressió del Delta de l’Ebre.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides, els ecologistes han celebrat un acte de denuncia a la platja de La Marquesa, al terme de Deltebre, on han recordat que la regressió no s’atura i que el mar avança cada any entre 5 i 10 metres. En alguns llocs, com ara la desembocadura de l'Illa de Buda, la situació és encara més crítica i el Delta ha retrocedit 17 metres.

La solució passaria per fer arribar més sediments al Delta de l’Ebre i per actuar de forma urgent als llocs més afectats. Susana Abella, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, creu que no es pot perdre més temps: " Estem perdent zones humides d'alt valor ecológic i cal buscar solucions ja. En aquest impasse on no tenim clar com s'ha de fer la mobilització de sediments,  s'han de trobar solucions per aquests punts crítics". 

Les entitats ecologistes reclamen a les administracions que facin les proves que calgui i accelerin les actuacions contra la regressió.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00