Sociedad

El port de Barcelona no serà neutre en CO2 el 2020

El Port de Barcelona reconeix que no serà un port neutre en emissions de CO2 l'any que ve tal com s'havia compromès

https://pxhere.com

Barcelona

El Port de Barcelona reconeix que no serà un port neutre en emissions de CO2 l’any que ve tal com s’havia compromès. Els seus responsables han explicat a SER Catalunya que això només s’aconseguirà quan els vaixells utilitzin combustibles i tecnologia no contaminant i perquè això passi ni tan sols hi ha data.

El cap de medi ambient del Port de Barcelona, Jordi Vila, admet que l'objectiu que es van marcar el 2015 era poc realista. L'any que ve el port ni haurà reduït les emissions de CO2 a zero, ni les haurà compensat invertint en entitats que impulsen accions per reduir l'escalfament global, el que es coneix com la compra de crèdits de carboni.

Com a molt, diu Vila, els propers anys s'avançarà per complir amb l'objectiu de l’Organització Marítima Internacional de reduir a la meitat les emissions de CO2 l'any 2050. I perquè això passi, afegeix Vila, “la única opció que hi ha és que alguns vaixells comencin a utilitzar tecnologia madura de zero emissió. I més tenint en compte que els vaixells tenen un temps de vida de 15 a 35 anys”.

La meitat de les emissions de CO2 del Port de Barcelona prové dels vaixells i l'altra meitat es genera a les terminals, que és on més mesures poden aplicar ara mateix. De moment, Vila recorda que han substituït la seva flota de vehicles dièsel per cotxes elèctrics i ja avança que aquest any estudiaran quanta energia fotovoltaica podrien generar per intentar ser el màxim d'autosuficients possible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00