Últimas noticias Hemeroteca

La Creu Roja a Girona ha atès més de 60 russos que demanen asil

  • Han arribat després que Rússia declarés com a "organització extremista" als Testimonis de Jehovà i els prohibís l'activitat
  • N'han arribat tants, que la Creu Roja admet que està saturada

El 2017, la Creu Roja no va atendre cap sol·licitant rús, i des del gener de l'any passat fins avui han arribat 60 persones procedents de Rússia amb avió i el passaport a la mà buscant asil.

Són testimonis de Jehovà que fugen perquè des de l'any passat en aquell país persegueixen els que practiquen aquesta religió. Un cop arriben aquí, la Creu Roja els ofereix entrar al programa de protecció internacional: els assessora i sinó tenen cap familiar o conegut aquí, els cobreixen les necessitats bàsiques. L'ONG els dóna una habitació en un hotel, mentre els assignen un pis on hi viuran menys d'un any. Segons explica la responsable de refugiats de la Creu Roja, Anna Serra, ara tenen els hotels saturats.

També han sol·licitat asil 36 veneçolans, 30 hondurenys i 10 nigerians. Serra explica, que les úniques persones que solen arribar soles, pel sud d'Espanya i totalment indocumentades són les d'origen subsaharià.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?