Sociedad

Arrenca la transformació de l'entorn de la presó de Trinitat Vella

A finals d'any començaran a construir-se dos edificis d'habitatges on seran reallotjades 155 famílies, que ara viuen en condicions precàries al barri

Ajuntament de Barcelona

Barcelona

Barcelona comença la transformació de Trinitat Vella Nord als entorns de l'antiga presó. La idea és convertir aquest àmbit en un barri de nova construcció amb prop de mig miler d'habitatges. El primer pas serà construir dos edificis per reallotjar 155 famílies que ara viuen en pisos precaris.

Les dues primeres construccions es faran al costat de la presó de Trinitat Vella, que ara funciona com a centre de règim obert. Les obres començaran a finals d'aquest any i està previst que acabin al desembre de 2021. A més dels pisos, una de les construccions acollirà un centre de dia per a gent gran que és un equipament molt reivindicat pels veïns.

L'alcaldessa, Ada Colau, explica que aquesta actuació "és el tret de sortida definitiu d'aquesta gran transformació del barri de Trinitat Vella Nord i els entorns de l'antiga presó". La planificació s'ha fet preveien que la Generalitat traslladarà el centre penitenciari al 2022.

En paral·lel a les obres de renovació del barri, l'Ajuntament també impulsarà la rehabilitació de 65 edificis de la Via Barcino. S'actuarà per millorar l'accessibilitat i l'eficiència energètica dels blocs d'habitatges privats que estan en una zona especialment degradada. Tot i que el cost de l'actuació l'assumiran els veïns, el consistori gestionarà les obres. D'aquesta manera tot el procés serà més eficient i els costos més reduïts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00