Sociedad

Els dofins encara són al Zoo

El Zoo de Barcelona encara no ha traslladat els seus dofins malgrat el compromís de trobar-los una nova ubicació durant el 2018

Moment de l'espectacle amb dofins que es realitzava al Zoo de BarcelonaGetty Images

Barcelona

El Zoo de Barcelona encara no ha traslladat els seus dofins malgrat que s’havien compromès a trobar-los una nova ubicació durant el 2018 per garantir el seu benestar. Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han assegurat a aquesta redacció que hi estan treballant i que aviat els dofins tindran un nou destí.

En una entrevista a SER Catalunya, el director del Zoo de Barcelona, Antoni Alarcón, ha explicat que estan treballant “amb tots els esforços” per trobar un lloc adequat pels quatre dofins que encara hi ha al Zoo i pels dos que van traslladar a l'Oceanogràfic de València el 2016. Això sí, Alarcón subratlla que els dofins estan bé de salut i que només tenen un problema d’espai. “Els dofins no estan en males condicions, però estan en una instal·lació obsoleta. Si ara es fes un delfinari seria molt més gros, més profund i amb piscines annexes”, ha afegit. “El delfinari actual té menys de quatre metres de fondària”.

Precisament la falta d'espai del delfinari i el fet que el govern d’Ada Colau descartés ampliar-lo ha provocat que el Zoo de Barcelona hagi estat exclòs de l'Associació Europea de Mamífers Aquàtics (EAAM). Va deixar de formar-ne part l’any passat, segons ha confirmat la pròpia EAAM a SER Catalunya.

El director d’aquesta associació, Javier Almunia, detalla “que les dimensions del delfinari de Barcelona són inadequades, no tenen la profunditat mínima que requereix aquesta espècie”, però que “en cap de les inspeccions que han fet han detectat problemes de benestar animal, ni deficiències en la gestió del grup de dofins”. És més, Almunia ha explicat que tot i haver-los exclòs de l’associació, l’EAMM està col·laborant en la recerca d’un nou destí pels dofins de Barcelona. Destí que l’Ajuntament assegura que es coneixerà molt aviat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00