Sociedad

Més espai per jugar

Barcelona ampliarà i diversificarà els espais públics destinats al joc per a nens i joves

Ajuntament de Barcelona

Barcelona

Per primera vegada l'Ajuntament de Barcelona ha fet un Pla de Joc a l'espai públic, un recull de propostes per millorar, diversificar i ampliar l'espai públic per jugar. Des d’ara i fins el 2030 s’aniran incrementant propostes que ja s’han provat com la de tallar carrers principals els diumenges per poder-hi fer activitats, o la d’oferir jocs de taula o de gran format a les places.

La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, explica que el pla l'han fet escoltant les demandes dels veïns i seguint l'exemple de ciutats com Londres o Dublín. “El que fem és fer una ciutat amable amb els nens i nenes que prioritzi el joc a l’espai públic, no que el criminalitzi”. Per això, ha afegit Sanz, “una de les primeres decisions que van prendre com a govern municipal va ser treure els cartells de prohibit jugar a la pilota”.

Entre les mesures previstes hi ha tallar un carrer principal de cada districte els diumenges com ja es fa a Gran de Gràcia i Consell de Cent o instal·lar punts de préstec de jocs als parcs i jardins.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00