Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 11 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Alcaldes de l'Urgell i Garrigues on exercia de rector Josep Maria Font exigeixen explicacions a l'Arquebisbat de Tarragona

Per haver traslladat el mossèn a les parròquies lleidatanes al ser investigat per pederàstia

Parròquia d'Arbeca /

Alcaldes dels municipis de l'Urgell i Les Garrigues on exercia de rector Josep Maria Font, investigat pel Vaticà per pederàstia, exigeixen explicacions a l'Arquebisbat de Tarragona per encarregar-li les 8 parròquies d'aquests pobles, ara fa dos anys.

Crònica: Alcaldes de l'Urgell i les Garrigues demanen explicacions a l'arquebisbat de Tarragona. Escolta Josep Ramon Morera, i Jordi Gaya / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

Amb sorpresa, han rebut els veïns la noticia dels abusos comesos presumptament pel mossèn, que fins ahir, era rector de les 8 parròquies com la d'Arbeca, Belianes o els Omellons, que eclesiàsticament pertanyen a la diòcesi tarragonina  (Sant Jaume Apòstol d’Arbeca, de Sant Martí de Sant Martí de Maldà -i església del Dolç Nom de Maria del Vilet- de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Santa Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbona)

“Allò que em deixa una mica sorprès es què si hi va haver una investigació, entén que s'hauria d'haver tancat per bé o per mal, i decidir una altra cosa que no fos tornar a exercir, i entenc que si hi ha un responsable de tot això és l'església catòlica o l'arquebisbat en aquest cas, i se li ha de demanar responsabilitats”. És l'alcalde de Belianes, Josep Ramon Morera. No ha tingut mai cap queixa, ni alarma respecte al mossèn, que ahir després de la missa, anunciava als feligresos que plegava.

Jordi Gaya és alcalde dels Omellons: “tot i que sapiguem no hi ha hagut cap fet que afecti al poble, es una cosa que ens afecta a l’ajuntament, i farem un escrit a l’arquebisbat demanant explicacions” Tampoc ningú tenia coneixement dels antecedents del capellà

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?