Sociedad
MEDI AMBIENT

El CAT consumeix menys aigua de l'Ebre

El Consorci d'Aigües de Tarragona ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre una reducció de la concessió d'aigua

Pla mitjà de la presidenta del CAT, Meritxell Roigé, en la presentació del balanç anual del Consorci. Imatge del 6 de febrer del 2018 (horitzontal) / Anna Ferràs ACN

Tortosa

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha demanat a la Confederció Hidrogràfica de l'Ebre una reducció de la concessió d'aigua anual.

La concessió actual és de 100, 27 Hm3/any i el CAT ha calculat que només en necessita 94,7 Hm3/any. Aquesta reducció s'explica perquè les indústries del Camp de Tarragona reutilitzen cada cop més aigua provinent de les depuradores de Vilaseca-Salou i Tarragona. L'any passat, les indústries associades al CAT van consumir un 14% menys d'aigua del minitransvassament de l'Ebre. 

La presidenta del CAT i alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, també ha avançat que demanarà a la CHE " l'exempció del cànon del minitransvassament per als municipis de les Terres de l'Ebre que estan adherits al Consorci". 

El Consorci d'Aigües de Tarragona complirà 30 anys el proper mes de juliol. Coincidint amb aquest aniversari, s'ha encarregat un estudi a la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili per conèixer l'impacte económic que ha tingut el ministranvassament d'aigua de l'Ebre a tota la demarcació.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00