Últimas noticias Hemeroteca

Instituts per temes: la nova proposta per impulsar l'FP

S'eliminarà la competència entre centres, que consideren innecessària, i s'optimitzaran recursos

Agumenta el volum d'estudiants, però no el de graduats /

La Generalitat vol agrupar les diferents àrees de coneixement dels cicles formatius per instituts. És un acord del Consell Municipal de Formació Professional... D'aquesta manera s'eliminarà la competència entre centres, que consideren innecessària, i s'optimitzaran recursos.

Aquest curs 2018-2019 hi ha 77 instituts de les comarques de Girona que ofereixen més d'un centenar de cicles formatius. El Departament d'Educació està estudiant la possibilitat que cada centre educatiu ofereixi graus mitjans i superiors de la mateixa família... per exemple, que els relacionats amb la sanitat es facin en un mateix institut.

Segons el director dels serveis territorials de la Generalitat a Girona, Martí Fonalleras, considera que concentrant les ofertes hi haurà una oferta global sense una competència, que considera innecessària.

Fonalleras diu que ara s'ha fet el plantejament més teòric i s'ha d'anar concretant. Tot i això, aquest any ja s'ha fet una preselecció de centres educatius, que ho hauran d'incloure a la prescripció del mes de maig.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?