Sociedad

La Generalitat doblarà el pressupost de manteniment ordinari de les carreteres

Territori incrementa els serveis precontractats per respondre amb més rapidesa quan es detecta algun problema en aquestes infraestructures

ACN

Barcelona

El govern català multiplicarà per dos el pressupost que dedica al manteniment ordinari de les carreteres. A finals d'aquest any passarà de 48 milions d'euros en contractes de serveis a 104 milions. L'objectiu és respondre amb més rapidesa quan es detecta algun problema a la xarxa viària que depèn de la Generalitat.

Fins ara el govern català contractava serveis de manteniment per valor de 48 milions d'euros a diferents empreses que podien actuar de manera immediata. I a banda s'encarregaven obres complementàries, que requereixen de tot un procés administratiu que és el que volen evitar ampliant el pressupost dels serveis precontractats. El director d'Infraestructures de mobilitat Terrestre, Xavier Flores, explica que, a partir d'ara, el pressupost del manteniment ordinari, serà de més de 100 milions d'euros.

Flores diu que volen aconseguir "un sistema de manteniment fix i constant en el temps que ens permeti actuar de manera més flexible, més ràpida i assegurar una millor conservació de les nostres carreteres".

El nombre de contractes passarà de 30 a 52 a finals d'aquest any. N'hi haurà específics de túnels, d'estructures, de ferm o de talussos.

En el darrer anys, per les condicions meteorològiques que hem tingut, s'han més actuacions per despreniments del que és habitual. Però el director d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre assegura que el canvi de model en el manteniment de carreteres no està vinculat a aquest fet, que es preparava des de fa temps.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00