Sociedad

El CSD desautoritza el criteri de la Federació de Futbol per negar llicències a menors d'origen estranger

El Consejo Superior de Deportes obliga la Federació Espanyola de Futbol a concedir llicència a un menor perquè pugui jugar

https://pxhere.com

Barcelona

Un cop més el Govern espanyol ha de corregir el criteri de la RFEF perquè aplica una normativa, la de la FIFA, que afecta milers de nois i noies espanyols, o que resideixen legalment a Espanya, però a qui la Federació i la FIFA nega la llicència per la sospita que puguin ser estrangers. En una resolució del passat mes de desembre, el CSD critica “l´aplicació excessivament rigorista” d´una normativa que és d´àmbit privat i que xoca contra la Constitució espanyola.

Es dona la circumstància, diu la resolució, que en aquest cas el recurrent, el nen afectat, acomplia, a priori, el requisit per tenir llicència, però que no va al·legar les excepcions previstes en la norma de la FIFA.

Què diu la FIFA?: estan prohibides les transferències internacionals de menors de 18 anys.

Quines excepcions preveu la FIFA?: que el nen vingui amb els pares; que el nen sigui de la Unió Europea si té entre 16 i 18 anys; que la transferència sigui entre dos països a menys de 50 kilòmetres de la frontera; o que el nen ja porti cinc anys vivint en el país on es vol inscriure.

Però Ian Joseph Gatewood Losada - el menor espanyol que ha recorregut perquè no li donaven la llicència- no acomplia cap d´aquestes excepcions.

Però en canvi era i és espanyol de ple dret perquè va néixer als Estats Units de mare espanyola.

Els pares van decidir que anés a Mallorca als 16 anys a estudiar, i que s´estigués a casa d´una tieta.

El nen volia jugar a dos equips de les illes Balears, però la sol·licitud li va ser negada per la Federació a instàncies de la FIFA perquè la seva primera inscripció com a futbolista va ser a Florida.

L´advocat, que l´ha defensat, Toni Roca calcula que hi ha milers de nens i nenes que no tenen llicència per culpa de l´abús de la RFEF i de la FIFA.

Abús que el CSD corregeix en un degoteig de casos. Però la RFEF prefereix ser corregida pel Govern espanyol que no pas enfrontar-se a la FIFA, implacable en la prohibició genèrica de transferència de menors estrangers per més que la seva llei privada vulneri els drets fixats en l´ordenament jurídic espanyol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00