Últimas noticias Hemeroteca

, 07 de de 2019

Otras localidades

El CSD desautoritza el criteri de la Federació de Futbol per negar llicències a menors d'origen estranger

El Consejo Superior de Deportes obliga la Federació Espanyola de Futbol a concedir llicència a un menor perquè pugui jugar

Un cop més el Govern espanyol ha de corregir el criteri de la RFEF perquè aplica una normativa, la de la FIFA, que afecta milers de nois i noies espanyols, o que resideixen legalment a Espanya, però a qui la Federació i la FIFA nega la llicència per la sospita que puguin ser estrangers. En una resolució del passat mes de desembre, el CSD critica “l´aplicació excessivament rigorista” d´una normativa que és d´àmbit privat i que xoca contra la Constitució espanyola.

Es dona la circumstància, diu la resolució, que en aquest cas el recurrent, el nen afectat, acomplia, a priori, el requisit per tenir llicència, però que no va al·legar les excepcions previstes en la norma de la FIFA.

Què diu la FIFA?: estan prohibides les transferències internacionals de menors de 18 anys.

Quines excepcions preveu la FIFA?: que el nen vingui amb els pares; que el nen sigui de la Unió Europea si té entre 16 i 18 anys; que la transferència sigui entre dos països a menys de 50 kilòmetres de la frontera; o que el nen ja porti cinc anys vivint en el país on es vol inscriure.

Però Ian Joseph Gatewood Losada - el menor espanyol que ha recorregut perquè no li donaven la llicència- no acomplia cap d´aquestes excepcions.

Però en canvi era i és espanyol de ple dret perquè va néixer als Estats Units de mare espanyola.

Els pares van decidir que anés a Mallorca als 16 anys a estudiar, i que s´estigués a casa d´una tieta.

El nen volia jugar a dos equips de les illes Balears, però la sol·licitud li va ser negada per la Federació a instàncies de la FIFA perquè la seva primera inscripció com a futbolista va ser a Florida.

L´advocat, que l´ha defensat, Toni Roca calcula que hi ha milers de nens i nenes que no tenen llicència per culpa de l´abús de la RFEF i de la FIFA.

Abús que el CSD corregeix en un degoteig de casos. Però la RFEF prefereix ser corregida pel Govern espanyol que no pas enfrontar-se a la FIFA, implacable en la prohibició genèrica de transferència de menors estrangers per més que la seva llei privada vulneri els drets fixats en l´ordenament jurídic espanyol.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?