Sociedad
CONSELL GENERAL

L'oposició torna a carregar contra l'embús legislatiu de final de mandat

El PS assegura que les lleis estan passant "de qualsevol manera" i liberals carrega contra la manca de transparència

Hora Andorra (12/02/2019)

Hora Andorra (12/02/2019)

50:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_andorra_horaandorra_20190212_130000_135000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

El PS considera que s'estan passant les lleis al Consell General "de qualsevol manera".

Així ho ha dit aquest dimarts la consellera general del PS, Rosa Gili, que s'ha referit al darrer Consell General de la legislatura com a "llarg i feixuc".

En aquest sentit, Gili lamenta que no es dediqui el temps que es mereix a cada llei i ha afegit que té la impressió que a alguns grups polítics els hi va bé fer les coses de manera ràpida.

La consellera ha avançat que el PS ha presentat quatre reserves d'esmena a la llei dels drets dels infants i els adolescents, a la qual inicialment van presentar 24 esmenes.

Des de la formació es lamenta que s'hagin rebutjat propostes com el fet que tots els joves d'Andorra puguin rebre informació en temes de salut sexual i reproductiva, i tinguin accés a mesures de planificació familiar.

Gili ha manifestat que s'han rebutjat aquestes esmenes per tindre pressa i considera que "es poden fer les coses d'una altra manera".

De la seva banda, el conseller general demòcrata, Carles Jordana, diu que una de les causes de l'actual embús legislatiu és que arran de la crisi BPA la funció del legislador no va començar veritablement fins el 2017. I és que al 2015 només es van aprovar 8 lleis.

Finalment, la consellera general liberal, Judith Pallarès, ha lamentat que durant aquesta legislatura hagi mancat la transparència, sobretot pel que fa a la tramesa d'informació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00