Sociedad

Llum verda a dos plans oposats sobre el futur del Zoo

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment dos plans oposats sobre el futur del Zoo

Un planteja mantenir-lo més o menys com ara mentre que l'altre aposta per reduir-lo a 11 espècies

Protesta d'un centenar de treballadors del Zoo de Barcelona a l'Ajuntament de Barcelona contra la iniciativa de ZooXXI, amb el portaveu que ha presentat la iniciativa ciutadana, Leo Anselmi, al centre de la imatge / Miquel Codolar ACN

Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a dos plans oposats sobre el futur del Zoo de Barcelona. Aquest dimecres el govern municipal i part de l’oposició han tirat endavant, d’una banda, el Pla Estratègic redactat pel Zoo amb el consens de treballadors i científics i que aposta per mantenir una activitat semblant a la d'ara. I de l'altra, una proposta animalista impulsada per ZOO XXI que demana que el Zoo es quedi només amb 11 de les 300 espècies que té actualment. És a dir, que pugui criar només espècies que tenen programes vigents de reintroducció a la natura com el tritó del Montseny o la tortuga mediterrània.

Els treballadors del Zoo temen que si s’imposa la proposta animalista el Zoo acabarà tancant. Jesús Cabana, president del comitè d'empresa del Zoo, ha afirmat que “un Zoo amb 11 espècies no és un zoo”.

Per la seva banda, el portaveu de ZOO XXI, Leo Anselmi, defensa que no es plantegen tancar el zoo, sinó “un canvi molt significatiu de paradigma”.

Les dues propostes s’han aprovat de forma inicial a la comissió d’Ecologia. Ara l’Ajuntament de Barcelona té un mes per buscar el consens i portar-lo a aprovació definitiva a l’últim plenari del mandat.

El Pla Estratègic ha comptat amb els vots a favor del Govern municipal, el grup Demòcrata, ERC, la CUP i el regidor no adscrit Josep Puigcorbé; i els vots en contra del PSC i el PP. Mentre que la iniciativa animalista ha tingut els vots favorables del govern municipal, el grup Demòcrata, ERC i el regidor no adscrit Josep Puigcorbé, els vots en contra del PSC i el PP i l'abstenció de la CUP.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00