Sociedad
HABITATGE

Diversos experts aconsellen als no residents regularitzar els pisos a Andorra

Un dictamen de la Comissió Europea afavoreix als propietaris dels habitatges si els regularitzen voluntàriament

Diversos experts recomanen als no residents espanyols regularitzar els habitatges a Andorra de manera voluntària, cosa que ajudaria a paliar la falta de pisos de lloguer. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Un dictamen de la Comissió Europea afavoreix a aquells no residents que siguin propietaris dels habitatges a Andorra si aquests els regularitzen voluntàriament.

Aquesta és una de les qüestions que han volgut aclarir aquest divendres el director Luis Manuel Alonso González, el professor i advocat Jorge Pérez García i l'advocat Daniel Roca Vivas, en el marc d'una conferència per buscar solucions relacionades a la regularització fiscal d'immobles al Principat.

El director Alonso ha explicat que molts propietaris d'immobles no els declaren perquè tenen por a una multa desorbitada per part de la hisenda espanyola, que pot arribar a aplicar-se a 150 punts sobre la quota del valor del pis.

En aquest sentit, Alonso ha volgut remarcar que la Comissió Europea considera aquesta pràctica excessivament sancionadora i que, si Espanya no rectifica, tot apunta que acabarà dictant sancions a l'Estat espanyol, el que afavoreix a aquells que regularitzin voluntàriament en lloc d'esperar a ser descoberts.

D'aquesta manera, Alonso ha apuntat que el fet de regularitzar els immobles podria afectar positivament a la problemàtica del lloguer al Principat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00