Sociedad

Dos mossos ferits per l'explosió de pots de fum possiblement caducats

Un dels policies té una ferida a l'ull i l'altre talls a la cara per la deflagració d'aquest material

Els TEDAX han retirat tots els pots per evitar més accidents i han obert una investigació

Getty Images

Dos mossos antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) han quedat ferits en els últims dies per l'explosió de dos pots de fum que suposadament estaven caducats. Un té una lesió greu a l'ull i l'altre talls a la cara. Hi va haver un tercer incident però no va passar res perquè el policia duia casc. Els TEDAX de Mossos han retirat tots els pots de fum per seguretat.

L'últim accident ha passat divendres al matí al Complex Central d'Egara a Sabadell quan un agent de la Brigada Mòbil estava revisant el material, ha obert el sarró on hi havia mitja dotzena de pots de fum i sense ni tocar-los, segons fonts policials, un ha explotat i li ha provocat algunes ferides a la cara. Ja ha estat donat d'alta, segons els Mossos.

Però no és el primer incident. La setmana passada, un instructor dels antiavalots va patir una lesió greu en un ull a l'Escola de Policia de Mollet del Vallès quan un altre pot de fum va fer una deflagració. Estava fent una demostració de com es llança i va explotar abans d'hora. Hi ha un tercer incident, que oficialment no consta, amb un mosso que estava fent l'oposició per entrar a la BRIMO i a qui també li va rebentar un pot d'aquests. Duia casc i no li va passar res.

Els especialistes en desactivació d'artefactes explosius, els TEDAX, han retirat ja tots els lots dels magatzems del complex central d'Egara, a Sabadell i de l'Institut de Seguretat Pública de Mollet, on es fan algunes pràctiques. Revisaran què pot haver passat. Una de les hipòtesis que té més pes és que el material estigués caducat. També miraran si estava defectuós, si s'havia fet malbé o hi ha hagut una mala manipulació. A més, contactaran amb el fabricant per tenir més informació i aclarir la causa d'aquests accidents.

Els pots de fum es fan servir sobretot per fer pràctiques però els agents els duen també a la furgoneta per si els haguessin de fer servir en casos d'extrema necessitat, expliquen fonts policials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00