Sociedad

Cada dia quatre gironins demanen tractament per addicció a les drogues

Els especialistes diuen que passa perquè cada cop hi ha més consciència de que necessiten ajuda

Girona

L'any passat van ser més de 1.300 primeres visites. Els experts alerten que les persones que van als centres de drogodependència per sotmetre's a tractaments són cada vegada més joves... i que 3 de cada 4 són homes.

De fet, l'addicció més comuna entre els homes és l'alcohol i el cànnabis... mentre que entre les dones són el tabac i les substàncies sedants.

Begonya Gonzalvo, cap del servei d'addiccions de la xarxa de salut mental de Girona

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000180544/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La cap del servei d'addiccions de la xarxa (de salut mental) de Girona, Begonya Gonzalvo, diu que són poques les persones que se n'adonen per elles mateixes que tenen un problema i sovint és la família qui els porta al centre per sotmetre'ls a tractament.

Gonzalvo afegeix que en aquest tractament hi ha la implicació de psicòlegs, metges, infermers i treballadors socials. Les conseqüències del consum de substàncies solen ser de salut o bé que els afecti a la feina, econòmicament o a l'entorn familiar.

Hi ha estudis que apunten que l'addicció té una part vinculada a la genètica i a factors ambientals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00