Aquí Cuní Ebre
Sociedad
RECUPERACIÓ ESPÈCIES

L'IRTA conscienciarà sobre la recuperació dels esturions a l'Ebre

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària disposarà de 4 exemplars a les seves instal·lacions provinents de França

Instal·lacions de l'IRTA a La Ràpita / ACN ACN

Tortosa

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) incorporarà quatre esturions a les seves instal·lacions de la Ràpita per conscienciar sobre la seva recuperació al riu Ebre. 

A finals de mes es preveu l’arribada de quatre exemplars provinents de França, en el marc del projecte MigratoEbre, que busca reintroduir espècies desaparegudes a l'Ebre, com és el cas dels esturions.

El cap del programa d'aqüicultura de l'IRTA, Enric Gisbert, ha explicat que "la reintroducció dels esturions a l'Ebre es preveu a molt llarg termini, pel cicle de vida d'aquests peixos, que poden viure fins als 80 anys".

Gisbert ha afegit que "els exemplars que arribaran al centre encara tardaran uns anys a ser madurs per reproduir-se, per tant de moment només estaran exposats a les instal·lacions, però no descartem que d'aquí a un temps es puguin utilitzar com a reproductors."

Un dels altres objectius del projecte és adaptar l’Ebre perquè espècies com l’esturió, que ha de remuntar el riu per poder-se reproduir, pugui fer-ho sense trobar salts artificials com l’assut de Xerta.

Segons Gisbert, s’està estudiant actualment com es podrien adaptar aquests salts artificials per poder facilitar la remuntada dels peixos pel riu.

Altres espècies del tram baix de l'Ebre que el projecte MigratoEbre també mira de tornar a recuperar són la llamprea, l’anguila o la saboga.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00