Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Detectats nous llocs inundables

Els aiguats dels últims sis anys han permès identificar prop d'una desena de llocs inundables a Catalunya que fins ara no es tenien registrats

La riera de Palafolls, a Malgrat de Mar, un dels nous llocs detectats amb risc d’inundació, segons l'Agència Catalana de l'Aiguaeuirocatalana.cat

Barcelona

Els aiguats dels últims sis anys han permès a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) identificar prop d’una desena de llocs inundables a Catalunya que fins ara no es tenien registrats. La majoria són zones properes a rieres que es desborden quan plou molt, però també s’hi han inclòs els entorns de Port Aventura per l’acumulació d’aigua de pluja.

Per identificar aquestes noves àrees amb risc d'inundació l'ACA ha tingut en compte els danys provocats pels aiguats que hi va haver entre 2011 i 2017. En concret i segons ha explicat a SER Catalunya el director de medi ambient de l'ACA, Diego Moxó, han seleccionat aquells punts on les destrosses van comportar compensacions econòmiques de més d'un milió d'euros. Ho han fet amb les dades del Consorci de Compensació d’Assegurances i el que han vist és que “el 20% dels aiguats va provocar el 80% dels danys”.

Els nous llocs detectats amb risc d’inundació són els entorns de les següents rieres: la de Blanes, la de Santa Coloma i l’Esplet (Riudarenes), la de Santa Maria (Caldes de Malavella), la de Palafolls (Malgrat de Mar), la de Cabrils i torrent de Vinyals (Cabrera de Mar, Cabrils i Vilassar de Mar), la de Teià, la de Vallvidrera i Sant Bartomeu (Molins de Rei) i la de les Arenas (Terrassa).

També s’hi ha inclòs l’entorn de Port Aventura per l’aigua de pluja que s’acumula. En concret, s’ha inclòs tot l’àmbit del centre recreatiu i turístic de Vila Seca i Salou.

Ara sobre aquests nous trams potencialment inundables l'ACA farà mapes de perillositat i risc d'inundació amb ajuda de Protecció Civil i l'any 2021 proposaran mesures per reduir aquest risc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00