Sociedad

Poc seguiment de la vaga de bitllets

Les plataformes d'usuaris que reclamen més inversions a Rodalies havien convocat els viatgers a no pagar

El punt on els usuaris han de validar els bitllets abans de pujar a l’autobús que els portarà al tren de Sant Vicenç de Castellet / Laura Busquets ACN

Barcelona

La crida de les plataformes d'usuaris de Rodalies a no pagar ha tingut molt poc seguiment. Aquests grups, amb el suport d'Stop Pujades, havien instat els passatgers de 6 trens a no comprar bitllet, per denunciar l'estat de les infraestructures ferroviàries i reclamar més inversions, especialment a la R4 i la R3. La protesta es va organitzar després de l'accident del dia 8 a Castellgalí en el que va morir la maquinista d'un dels tres i més d'un centenar de persones van resultar ferides.

La gran majoria de ciutadans, avui com cada dia, han pagat abans d'agafar el tren. La portaveu de la plataforma d'afectats de la R4, Emma Rojas, i també el d'Stop Pujades, han atribuït el poc seguiment de la convocatòria als controls de seguretat que ha posat Renfe a les estacions on s'havia anunciat la protesta i a la presència d'interventors a l'interior dels trens.

ENTREVISTA Emma Rojas (portaveu vaga de bitllets de Rodalies): “No s'han invertit els diners promesos en les infraestructures de rodalies, així que hauríem de veure qui comet el frau”

05:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001459005/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A l'estació de Manresa s'ha concentrat un grup de persones de les plataformes convocants amb una pancarta en la que reclamen més manteniment i més inversió per aconseguir un servei més segur i amb menys retards. També una desena de persones s'han concentrat a l'estació de Sant Andreu Arenal, a Barcelona, i han bloquejat una de les validadores. Hi ha hagut un moment de tensió amb els vigilants de seguretat quan han volgut precintar totes les màquines, però no ha passat d'aquí.

L'Enric, un dels passatgers que avui no ha pagat, ha explicat que ha agafat el tren a Vic i que, a l'alçada de Granollers, l'interventor l'ha sancionat per no portar bitllet.

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, assegura que el dispositiu de seguretat s'ha previst per garantir el dret dels ciutadans a viatjar si la protesta impedia l'accés a alguna de les estacions.

L'accident de Castellgalí es l'incident més greu, però la xarxa de Rodalies acumula nombroses incidències des de començaments d'any. Hi ha hagut una dotzena d'incidències a Bellvitge, 4 avaries de senyalització entre la Plaça de Catalunya i Sants, dues més entre Vilassar i El Masnou i una entre Torredembarra i Sant Vicenç de Calders.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00