Última hora

BORRELL EN HORA 25 Josep Borrell, sobre la situación en Oriente Próximo: "Estamos al borde del abismo"

Aquí Cuní Ebre
Sociedad
CRISI DELS CÍTRICS

El Senat aprova emprendre accions per ajudar el sector dels cítrics

Les principals regions afectades són el País Valencià i les Terres de l'Ebre

Caixes de taronges a una cooperativa agrícola / ACN ACN

Tortosa

La comissió d’agricultura del Senat ha aprovat dues mocions del grup valencià de Compromís i del PP on es demanen mesures per ajudar a superar la forta crisi dels cítrics.

Una d’aquestes accions serà exigir a la Comissió Europea que s’apliqui la clàusula de salvaguarda per frenar la importació de cítrics de l’Àfrica del Sud. La importació de fruita d’aquests països ha col·lapsat el mercat a més de generar dubtes sobre les seves garanties sanitàries.

El senador de Compromís Carles Mulet ha defensat la necessitat d'aplicar la clàusula de salvaguarda i ha assegurat que "el problema no són les tones de cítrics que entren, sinó els incompliments de l'acord i la manca de control."

A la moció de Compromís se li va afegir una esmena d’ERC que va introduir el senador ebrenc Miquel Aubà. Segons Aubà, "ara s'han de provar coses diferents. Una possible millora seria fer una predicció sobre la campanya per valorar fins a quin punt es pot importar fruita o no".

Les mocions aprovades al Senat també reclamen més control dels cítrics en les inspeccions que es fan a la frontera o l’obligatorietat de transportar la fruita en fred per evitar l’entrada de plagues.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00