Sociedad

8.000 caçadors federats a Girona

Entrevistem al president de la Federació Catalana de Caça, Josep Blanquera, a Soroll

El president de la Federació a Girona, Josep Blanquera / Ràdio Girona

Girona

Hem convidat al president de la Federació Catalana de Caça a Girona per parlar de l'estat de salut del sector. Són uns 8.000 federats i troben a faltar renovació. Amb Josep Blanquera també parlem del senglar i del cabirol.

Josep Blanquera, president de la territorial de caça de Girona

09:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000180778/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En els deu últims anys, les llicències de caça emeses a les comarques de Girona s'han desplomat un 63%. La federació de caçadors admet que cada cop els costa engrescar els més joves. L'any passat es van emetre 3.900 llicències per caçar, mentre que fa deu anys n'eren 10.400, la xifra ha baixat a menys de la meitat de noves llicències. També en els últims tres anys, hi han hagut 9.000 hectàrees menys d'àrees privades de caça. El president de la federació de caça a Girona, Josep Blanquera, ha admès en una entrevista aquesta setmana a Ràdio Girona que el col·lectiu s'està envellint. En els darrers anys s'han doblat les captures de senglars i cabirols, mentre que han baixat les llebres, conills, tórtores i perdius.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00