Sociedad

Girona no retirarà l'amiant, de moment

El govern assegura que no hi ha necessitat d'actuar de forma immediata i que només retiraran l'amiant si cal fer obres

Girona

L'ajuntament de Girona no farà res per retirar l'amiant que hi ha a la carretera Barcelona, una de les principals artèries de la ciutat. Això, tot i haver-ne trobat en més d'un quilòmetre del traçat.

L'ajuntament es pensava que hi havia amiant entre la Ronda Ferran Puig fins a l'Avellaneda, però dels 4 quilometres i mig de la carretera Barcelona només s'ha detectat amiant -en poques quantitats- en 1200 metres.

Les cates que s'han fet revelen que no hi ha amiant ni a la plaça Marquès de Camps ni al final del carrer, a tocar de Fornells de la Selva. Tot i això, el regidor Joan Alcalà assegura que no hi ha necessitat d'actuar de forma immediata i que només retiraran l'amiant si cal fer obres.

Joan Alcalà: "Quan s'hagi de fer una actuació, hem de parlar amb la Generalitat"

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000180721/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Joan Alcalà insisteix en recordar que -com que l'amiant està enganxat a l'asfalt- no hi ha cap risc pels veïns. Fins ara no hi ha hagut cap equip de govern de l'ajuntament de Girona que s'hagi atrevit a abordar aquesta obra pel risc que suposa pels veïns, si queden partícules d'amiant suspeses a l'aire.

Cada vegada que han hagut de reparar l'asfalt, s'ha llençat una capa a sobre del que ja hi havia fins el punt que ara mateix, el carrer està molt més elevat que la vorera.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00