Aquí Cuní Ebre
Sociedad | Actualidad
PORTS MARÍTIMS

El port de La Ràpita rebrà creuers a partir de l'any 2020

La Generalitat invertirà 9 milions d'euros en ports ebrencs

Pla mitjà del gerent de Ports, Joan Pere Gómez, mostrant algunes millores previstes al port de l'Ampolla obre una pantalla. / Anna Ferràs (ACN)

Tortosa

La Ràpita rebrà a partir de l'any 2020 dos creuers de companyies alemanyes que descarregaran 100 i 500 passatgers durant els mesos d'abril i octubre de 2020.

El gerent de ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha explicat que "a causa del poc calat del port rapitenc, amb només 6 metres i mig de profunditat, hi ha molt poques companyies de creuers que puguin amarrar".

Concretament Gómez ha detallat que només un 6% de les companyies navilieres d'arreu del món disposen de vaixells preparats per poder atracar a La Ràpita.

"La estratègia ara serà fidelitzar aquestes escales al port rapitenc" ha afirmat Gómez. També hi ha previstes altres actuacions com l'adequació de la zona tècnica industrial de llevant i una segona fase del passeig marítim.

Gómez ha presentat el nou pla d’inversions per als ports catalans i on ha destacat una partida de 9 milions d’euros que aniran destinats als ports ebrencs per al proper quadrienni, fins al 2022.

Dintre d'aquests 9 milions d'euros, Gómez ha destacat una partida destinada a l'ampliació del Port de Deltebre, que passarà a tenir 358 amarres, més del doble que hi ha actualment (163).

També hi ha previstes actuacions als ports d'Alcanar. Al port de les Cases s'intentarà reduir l'afectació de les llevantades, ja que és l'únic port de Catalunya que està orientat al nord-est (la resta de ports catalans estan orientats al sud), i això fa que quedi més afectat per les llevantades.

Al port industrial d'Alcanar, on majoritàriament opera l'empresa cimentera Cemex, s'adequarà el dragatge, per permetre que puguin amarrar bucs de companyies internacionals.

Pel que fa als de l'Ametlla de Mar i l'Ampolla, principalment es reforçaran els dics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00