Sociedad
SALUT

Les farmàcies podran recollir els medicaments caducats

Un nou reglament permetrà multiplicar els punts de recollida que actualment és de 7 tones actuals

Una oficina de farmàcia a Andorra la Vella. Des d'ara, podran recollir medicaments caducats. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El Consell de Ministres aprova el Reglament referent a la recollida de medicaments caducats perquè es puguin lliurar a les farmàcies.

El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, ha informat aquest dimecres que cada any es recullen al Principat al voltant de 7 tones de medicaments.

Així, Cinca ha explicat que l'objectiu d'aquest reglament és facilitar als ciutadans la possibilitat de desfer-se correctament dels medicaments a través de multiplicar els punts de recollida selectiva.

Les farmàcies que vulguin participar podran instal·lar als seus establiments un contenidor de recollida de medicaments. Després es traslladaran al Centre de Transferència de la Comella des d’on s’exporten a Catalunya per ser eliminats de manera controlada.

El Consell de Ministres també ha aprovat, aquest dimecres, una nova modificació del Reglament de gestors de residus per tal de reduir el consum de paper necessari en els tràmits simplificats per renovar o ampliar les autoritzacions.

Així doncs, el tràmit simplificat s’haurà de fer aportant la documentació preferentment en format electrònic. En cas que sigui en format paper haurà de ser un únic exemplar sense relligar perquè la documentació sigui escanejada i es retorni a l'administrat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00