Sociedad
TIC

Andorra certificarà títols acadèmics amb la tecnologia 'blockchain'

Serà un dels primer països del món en posar-ho en marxa a través d'una prova pilot a ensenyament superior

Presentació del projecte 'Blockhain' per a l'expedició de títols acadèmics, a l'Espai Innovació d'Actua. / Andorra Telecom

Andorra la Vella

Andorra serà un dels primers països del món que digitalitzarà i registrarà títols acadèmics amb la tecnologia 'blockchain'.

Es tracta d'una prova pilot que es posarà en pràctica amb els títols acadèmics d'ensenyament superior que s'emetin al final d'aquest curs acadèmic, que també s'emetran en suport paper, així com els suplements europeus al diploma.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior en funcions, Eric Jover, ha explicat que aquesta tecnologia permet garantir la fiabilitat dels documents expedits. Així també, ha apuntat que aquest mecanisme obre la possibilitat que en un futur s'elimini la postil·la de la Haia en el reconeixement de títols a escala internacional.

Jover també ha dit que, si els resultats de la prova pilot són els esperats, s'ampliarà l'emissió de títols amb aquesta tecnologia als nivells inferiors, així com a altres casos d'ús fora de l'àmbit educatiu.

El projecte es desenvolupa en el marc del Blockchain Lab que Actua ha impulsat amb la col·laboració del Govern d'Andorra, Andorra Telecom i FEDA, i incorpora a BTC Assessors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00