Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

30.000 euros de multa per un vídeo amb símbols de Dalí

Un jutjat alemany ha condemnat un museu dedicat a Salvador Dalí de Berlín perquè va fer un anunci que combinava símbols dalinians

Entrada del museu a Berlín / Asio otus, CC-BY-SA

Girona

El Museu Dalí de Berlín haurà de pagar 30.000 euros a la Fundació Gala-Salvador Dalí, de Figueres, per un vídeo de 31 segons de YouTube, segons la premsa alemanya.

Un jutjat alemany ha condemnat un museu dedicat a Salvador Dalí que es troba al centre logístic de Berlín, a la Potsdamer Platz, perquè va fer un anunci de 31 segons, que combinava símbols dalinians com un àngel cubista i un rellotge tou amb imatges de llocs turístics de Berlín. El tribunal descarta que fos un homenatge a Dalí -com defensava la galeria-, sinó que era merament un vídeo promocional.

El museu berlinès ha de pagar 100 euros al mes per haver utilitzat durant quatre anys les de Dalí. Per la Fundació Dalí no era suficient i demanava almenys 200.000 euros, però finalment es conforma amb la indemnització. La fundació és l'única que pot gestionar la propietat intel·lectual i els drets legals tant de les obres com de la persona de Dalí.

El museu de Berlín va obrir fa 10 anys i exposa 450 obres de Dalí de col·leccions privades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00