Sociedad

REE es planteja soterrar i compactar alguns trams de la MAT entre Juià i Sant Julià

Ho farà per reduir l'impacte al medi ambient i després de la crítica dels ajuntaments per on passarà aquesta línia de 6 quilòmetres

Un cartell expressant l'oposició al projecte. / ACN

Girona

Red Eléctrica es planteja soterrar i compactar alguns trams de la línia que unirà la MAT amb la subestació de Juià. Ho farà per reduir l'impacte al medi ambient i després de la crítica dels ajuntaments per on passarà aquesta línia de 6 quilòmetres.

El delegat de la companyia a Catalunya, José Ignacio Lallana, explica que la línia haurà de connectar la MAT amb la subestació de Juià passant per Sant Julià de Ramis, Cervià, Bordils i Celrà. En total, una vintenta de torres amb un costa de gairebé 2 milions d'euros.

És un projecte que va despertar crítiques d'ajuntaments i veïns i per això la companyia elèctrica promet diàleg per trobar una solució que tingui poc impacte amb l'entorn. Diu que estudien soterrar alguns trams i que en altres zones, compactaran les línies per passar per un únic traçat.

José Ignacio Lallana: "Probablement inclourà trams de compactació i soterrament"

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000180647/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Red Eléctrica segueix defensant la MAT per reduir els talls de llum al Gironès i a la Costa Brava. La companyia preveu presentar el projecte abans de l'estiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00