Sociedad

"No hi ha patrulles disponibles"

La suma del Congrés Mundial de Mòbils i el dispositiu Toga, de vigilància dels jutjats, està posant en evidència la falta de policia

Durant el cap de setmana no s'han pogut enviar patrulles a alguns serveis i s'han atès per telèfon o derivat a la Urbana

Agents de la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet de Llobregat manifestant-se al Congrés de Mòbils / SER CATALUNYA

L'Hospitalet de Llobregat

"Per manca de patrulles no s'envia ningú", "no hi ha patrulles disponibles", "sense patrulles" són alguns dels missatges que consten en els documents de la Sala de Coordinació policial sobre serveis d'aquest cap de setmana a L'Hospitalet de Llobregat. Entre aquests casos n'hi ha un d'una dona desorientada a la parada d'autobús que es va derivar a la Guàrdia Urbana del municipi, un altre d'una ocupació il·legal d'un habitatge, on no es va acudir, o una denúncia d'una dona a qui la seva parella no deixava entrar a casa.

Aquest últim incident, registrat primer com un cas de violència domèstica, consta a la sala com que no es va cobrir per falta de patrulles de Mossos i de Guàrdia Urbana. Fonts oficials ho desmenteixen i asseguren que va acabar sent  "un conflicte de mediació familiar de baixa intensitat i la patrulla va acabar arribant al cap d'uns minuts". Les mateixes fonts asseguren que no s'ha deixat descobert res i que algunes serveis s'han atès telefònicament i no calia enviar-hi patrulla.

Però la portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya, Àngels Bosch no ho veu igual i parla d'una situació de manca d'efectius molt greu, que ara, més que mai, s'està posant en evidència.

Àngels Bosch

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001462373/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bosch assegura que més de mitja dotzena de patrulles són al Mobile i dues als jutjats. Oficialment no faciliten dades perquè diuen que formen part d'un dispositiu de seguretat que no volen revelar. Mentrestant, la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet també denuncia manca d'efectius i uns 150 agents s'han manifestat a les portes del Mobile per reclamar més efectius. La USPAC i la UGT també els han donat suport.

El secretari del Sindicat de Policia Local (SPL-CME), Juanjo Torán explica que hi ha 20 policies per regular el trànsit i donar seguretat al Congrés mentre que per fer seguretat ciutadana als carrers de la ciutat són 8.

JUANJO TARON

00:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001462453/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"No podem donar seguretat amb garanties a la segona ciutat de Catalunya", denuncia Tarón. L'Ajuntament, en canvi, eleva el nombre d'agents que patrullen a 12 efectius amb 6 vehicles i hi suma els 10 guàrdies de proximitat que es mouen a peu pels barris, els 3 que van amb la grua o els 3 que fan inspeccions administratives, a més dels 7 que estan fixes vigilant alguns edificis municipals.

Tarón diu que alguns agents fan hores extres al Congrés però que no compensa perquè "els agents han d'estar 8 hores drets, està mal pagat i a més es cobren al cap de 5 ó 6 mesos".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00