Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 29 de Octubre de 2020

Otras localidades

PLENO EN EL CONGRESO PLENO EN EL CONGRESO Sigue en directo el debate de la prórroga del estado de alarma hasta mayo de 2021
Univers SER Tarragona - Ràdio Reus

Impuls a l'àrea metropolitana

Els alcaldes de Tarragona i Reus pactaran abans de les eleccions municipals una cimera per abordar aquesta qüestió.

Els alcaldes de Tarragona i Reus amb Josep Cuní.

Els alcaldes de Tarragona i Reus amb Josep Cuní. / Cadena SER

 

Els alcaldes de Tarragona i Reus pactaran abans de les eleccions municipals una cimera a l'estiu per aprofundir en la configuració de la segona àrea metropolitana de Catalunya. Aquesta és la intenció que ha anunciat el batlle de la capital del Baix Camp, Carles Pellicer, durant la jornada Univers SER TGN-Ràdio Reus. El periodista Josep Cuní ha moderat un diàleg entre ell i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix BallesterosPellicer parla de teixir una trobada aquest estiu.

El territori té necessitats comunes en matèria de transport, energia o urbanisme. Els alcaldes de les dues principals ciutats coincideixen en què cal un òrgan superior que ho gestioni. Ballesteros parla d'un model mancomunat.

Pellicer assegura que cal pensar en què necessita avui en dia la ciutadania i crear una oficina tècnica de Serveis.

Ambdós estan d'acord en abandonar definitivament els localismes que durant dècades han marcat la relació entre municipis i avançar de la mà. La principal incògnita que plana ara és com fer entendre a les administracions superiors que cal més autonomia i governança des del sud de Catalunya. Ballesteros creu que una nova administració de caràcter metropolità al Camp no reproduiria les tensions polítiques històriques viscudes a Barcelona.El sector del coneixement va més enllà i insisteix que cal una regió que decideixi quin ha de ser el desenvolupament de nord a sud de la demarcació, des de les terres de l'Ebre fins al Penedès.


Francesc Xavier Grau, Maria José Figueras i Santiago Castellà, a la taula-debat moderada per Oriol Aymí. / Cadena SER

Francesc Xavier Grau, secretari d'Universitats I impulsor de la regió del coneixement, és més ambiciós i no es limita només a parlar de mancomunar Serveis. Diu que el territori necessita una administració nova i amb visió de territori.

El transport és un dels assumptes pendents. Segons Santiago Castellà, director de la càtedra Smart City, assegura que el model actual és insostenible i que cal aplicar polítiques intel·ligents per tal de facilitar la vida a les persones.

De fet, segons la rectora de la URV, Maria José Figueras, un 10% dels estudiants que abandonen a primer curs ho fan per manca de transport públic. La universitat s'erigeix com a ens creador de coneixement per avançar en el desenvolupament territorial.

Figueras també demana als polítics que tingui en compte les necessitats de Serveis més enllà dels colors

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?