Viernes, 03 de Julio de 2020

Otras localidades

RESTES ARQUEOLÒGIQUES

Excepcional troballa arqueològica al Castell de la Suda de Tortosa

La Generalitat confirma que les monedes i la gerra trobades són peces úniques

Detall d'algunes monedes trobades a l'interior de l'àmfora del s.XI que s'ha descobert al Castell de la Sua a Tortosa

Detall d'algunes monedes trobades a l'interior de l'àmfora del s.XI que s'ha descobert al Castell de la Sua a Tortosa / Ajuntament de Tortosa

El Museu d'Arqueologia de Catalunya ha confirmat que la troballa d'una àmfora plena amb més de 900 monedes de plata i 5.000 fragments al Castell de la Suda de Tortosa és una peça única i excepcional.

La gerra es va localitzar l'any 2016, durant unes excavacions de manteniment a l'antiga necròpolis andalusina del castell. Josep Boya, director del Museu d'Arqueologia de Catalunya ha destacat que "la particularitat de la troballa és que a diferència d'altres, no ha estat manipulada, s'ha trobat pràcticament intacta."

La gerra data del segle XI, durant l'època andalusina de la ciutat. Fins ara s'han restaurat 56 monedes de les 900 que es van trobar al seu interior, i moltes són provinents d'altres territoris, com algunes que van ser encunyades a Ceuta.

Boya també ha explicat que "gràcies a aquesta quantitat de monedes es podrà conèixer molta informació sobre el segle XI i el domini andalusí del territori".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?