Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 21 de Octubre de 2019

Otras localidades

El Govern planteja un nou túnel de FGC entre Barcelona i el Vallès

La nova infraestructura reduiria en 15 minuts el temps de viatge entre Sabadell i la capital catalana i és una de les actuacions que recull l'agenda estratègica de Ferrocarrils fins el 2030

Imatge d'un tunel de FGC a l'estació de la Plaça Major de Sabadell /

El govern català planteja un nou túnel de Ferrocarrils de la Generalitat entre Barcelona i el Vallès. Un nou traçat, per sota de Collserola, que permetria escurçar el temps de viatge i doblar la capacitat. Aquesta és una de les actuacions més destacades que apareix a l'Agenda Estratègica de FGC fins el 2030.

A mig termini, amb la incorporació dels 15 nous trens a partir de l'any que ve, l'actual túnel del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat, arribarà al màxim de la seva capacitat. I per això, el govern català planteja la construcció d'un nou pas sota el Tibidabo.

Seria un traçat amb menys parades, només 3 a la capital catalana, de manera que el viatge entre Barcelona i Sabadell seria més directe i duraria 27 minuts i no 42. El president de FGC, Ricard Font, assegura que aquest estalvi de 15 minuts, convertiria el tren en un transport realment competitiu respecte al vehicle privat i la C-58.

Per tirar endavant aquest túnel, s'haurà d'incloure en el Pla Director d'Infraestructures que està fent l'Autoritat del Transport Metropolità. És de moment una declaració d'intencions perquè no té ni projecte ni pressupost. Però el president de Ferrocarrils ha assegurat que si el govern de la Generalitat, a través del contracte programa, els garanteix els 180 milions d'euros anuals que han estat rebent en els darrers anys no hi haurà problema per finançar les aquesta inversió.

L'Agenda Estratègica de Ferrocarrils inclou també la connexió de la línia del Llobregat amb la del Vallès; la connexió de Catalunya amb el Sud de França; l'entrada de paqueteria a Barcelona des de Martorell i Rubí; o la preparació de la companyia per assumir, si fos el cas, la gestió de Rodalies.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?