Sociedad

Cada cop més cotxes, més motos i més camions a Girona

L'ajuntament diu que vol potenciar el transport públic

Jordi Altesa Ràdio Girona

Girona

A dins de Girona, cada cop hi ha més cotxes, més motos i més camions... en definitiva, més fum, soroll i contaminació.

Tenint en compte que cada any també augmenten els usuaris del bus, l'ajuntament de Girona vol reforçar el transport públic amb altres municipis de l'àrea metropolitana.

En l'últim any, han circulat per Girona 64 mil vehicles, són 250 més que l'any anterior. Han augmentat un 2 per cent els camions, i un 1 per cent les motos i els cotxes. En total, hi ha 2500 cotxes més que fa cinc anys.

El regidor d'Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ho relaciona amb la recuperació econòmica, encara que diu que Girona està feta per anar a peu o en bici.

Narcís Sastre, regidor d'hàbitat urbà

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000180505/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons les dades del quart trimestre del 2018, la majoria de cotxes passen pel carrer Barcelona i pel pont Nou de Girona.

El govern de Marta Madrenas assegura que cal garantir el transport públic amb els pobles de la resta de l'àrea metropolitana de Girona per evitar l'ús del cotxe privat dins de la ciutat. El trànsit és la principal font de sorolls de la ciutat.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00