Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 21 de Octubre de 2019

Otras localidades

Renfe diu que podria oferir trens a l'Aeroport del Prat cada 7 minuts

El president de la companyia ferroviària, Isaías Táboas, ha explicat que, a partir de l'1 d'Abril, el 70% dels AVE entre Barcelona i Madrid tindran wifi

()

El president de Renfe, Isaías Táboas, assegura que aquesta empresa podria oferir trens a l'Aeroport del Prat cada 7 minuts amb les línies actuals. I diu que no entén que la Generalitat estigui plantejant una llançadora ferroviària que tindrà una freqüència de 15 minuts. Táboas ho ha dit en una conferència a la Cambra de Comerç, on ha explicat el pla estratègic de la companyia.

El govern català, que és el titular del servei de Rodalies, vol que la connexió amb l'Aeroport del Prat (amb les terminals 2 i 1) es faci amb una llançadora operada per Ferrocarrils de la Generalitat. Ahir mateix, tant el conseller, Damià Calvet, com el president de FGC, Ricard Font, en feien referència en la presentació de l'agenda estratègica d'aquest operador. Preguntat per això, el president de Renfe ha qüestionat aquesta opció. Ha assegurat que la seva empresa també podria donar aquest servei i amb freqüències superiors. Es tractaria d'allargar fins a l'aeroport alguns dels serveis que ja existeixen. Per exemple, la línia R4 o la R1.

Táboas ha assegurat que a Catalunya es considera Renfe més ineficient del que és perquè moltes vegades, diu, se'ls responsabilitza de problemes que en realitat són d'Adif, perquè afecten a la infraestructura. Tot i això ha reconegut que els trens "sens espatllen més del que voldria". Però "no estem tant malament" ha afegit, després de comparar els índex de puntualitat amb els d'operadors d'altres països europeus.

A més de parlar de Rodalies, Táboas ha explicat que mesos abans de la liberalització del servei ferroviari prevista per al desembre del 2020, Renfe ja tindrà a punt el seu servei low cost d'alta velocitat. Un projecte del que no ha volgut donar massa més detalls per no donar pistes als possibles competidors.

D'altra banda, Táboas ha explicat que a partir de l'1 d'abril, el 70 per cent dels AVE Barcelona-Madrid ja tindran wifi i que abans de finals d'any la connexió a internet estarà ja a tots els trens que fan aquest recorregut.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?