Sociedad
8M

El 14% de persones amb familiars a càrrec han patit discriminació a la feina

El departament d'Estadística ha fet públics aquest dijous els resultats de la primera enquesta sobre concicliació familiar i laboral

Detall d'un mocador amb una de les moltes reivindicacions del 8M / Eduardo Parra EUROPA PRESS

Andorra la Vella

Prop d'un 14% de persones amb familiars a càrrec reconeixen que aquest fet ha tingut un impacte sobre la seva feina.

El departament d'Estadística ha fet públics aquest dijous els resultats de la primera enquesta sobre concicliació familiar i laboral. El 34,2% de la població d’Andorra d’entre 18 i 64 anys declara ocupar-se de menors de 14 anys o de persones amb necessitats de cura durant l’any 2018.

Un 86% dels enquestats assegura que aquestes responabilitats no ha suposat cap canvi en la seva feina, mentre que prop d'un 14% reconeix que sí que els ha afectat. D'aquests la majoria han hagut de reduir hores de feina i n'hi ha que han canviat de treball per afavorir la concicliació de la vida laboral i familiar. D’entre les persones ocupades amb responsabilitats de cura de menors d’edat, el 34% utilitza guarderies o altres serveis.

Quant a la flexibilitat en les condicions de treball, el 81,5% de la població assalariada amb responsabilitats de cura declara que generalment pot modificar el seu horari laboral i el 81% pot disposar d’un dia lliure per assumir les responsabilitats de cuidar a persones a càrrec.

D’altra banda, gairebé el 10% dels ocupats que cuiden de menors d’edat o de familiars amb necessitats de cura declaren tenir alguna dificultat per conciliar aquesta responsabilitat amb la seva activitat laboral, principalment pel fet de tenir una jornada laboral massa llarga.

També es posa en evidència que més del 86% de les dones front el 5% dels homes manifesten que han deixat de treballar almenys un mes per tenir cura d'un menor d'edat. La majoria han gaudit de permisos inferiors als sis mesos. Un 72% d'aquestes interrupcions corresponen a permisos per baixa de maternitat o paternitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00