Sociedad
MANIFESTACIONS

PS, SDP i liberals carreguen contra la llei de seguretat ciutadana

Terceravia, per contra, la considera oportuna i necessària

El text entra en vigor a l'abril

Manifestacions de funcionaris del passat desembre. / Arxiu SEP

Andorra la Vella

Tot i que encara no ha entrat en vigor la Llei de seguretat ciutadana que prohibeix envair la via pública per fer manifestacions, els partits polítics s'han manifestat avui amb arguments diferents.

El candidat a cap de Govern, Josep Roig, ha volgut reiterar l'adhesió dels progressistes a les mobilitzacions organitzades pels diferents col·lectius feministes i ha dit que aquesta situació "posa al descobert la voluntat real de la llei" de restringir el dret a manifestar-se.

En la mateixa línia, el socialdemòcrata Gerard Alís i candidat de Sant Julià De Lòria per la coalició d'Acord considera que aquest fet és un clar exemple de què la nova Llei "retalla el dret a manifestar-se i expressar els drets dels ciutadans".

Des de Liberals d'Andorra, Judith Pallarés ha mostrat la seva sorpresa i ha assegurat no entendre l'aplicació d'aquesta llei sota aquesta percepció. Així doncs, la candidata de d'Acord a la Massana ha apuntat que s'hauria d'aplicar la mateixa mesura pel que fa a altres esdeveniments que ocupen la via pública "quan als comuns els hi va bé".

Des d'un altre punt de vista, la candidata a Sant Julià de Lòria per la Terceravia, Carine Montaner, ha dit que "està molt bé reivindicar coses però sense molestar els ciutadans". No obstant això, Montaner ho veuria bé si es tractés d'una prova esportiva perquè "és una cosa positiva a nivell internacional" i també pel que fa als ingressos del país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00