, 11 de de 2020

Otras localidades

Només 2 cada 10 dels dirigents millor pagats de la Generalitat són dones

La dada demostra que, per molt que els polítics s'omplin la boca parlant d'igualtat, a l'hora de la veritat la bretxa salarial és immensa, també a l'administració

Només 2 cada 10 dels dirigents millor pagats de la Generalitat són dones

Wikimedia Commons

Segons dades oficials a les quals ha tingut accés SER Catalunya, a la Generalitat hi ha 55 dirigents que cobren més de 100.000 euros i, d'aquests, només 12 són dones. Dit del revés, 8 de cada 10 dels treballadors millor pagats de l'administració són homes. 8 de cada 10. Aquesta és la xifra global, tenint en compte tots els càrrecs, tant del Govern com de les empreses i entitats públiques que en depenen.

L'estadística és encara pitjor si ens fixem només en empreses públiques, com Ferrocarrils, el Teatre Nacional o l'Agència de Residus. En aquest cas, dels 33 càrrecs que superen els 100.000 euros anuals amb prou feines 1 de cada 10 estan ocupats per dones.

I més enllà de la discriminació salarial, tampoc es respecta la paritat. Resulta que de tots els dirigents i alts càrrecs de l'administració només 4 de cada 10 tenen nom femení, i, atenció, perquè en el cas de les empreses públiques el percentatge de dones baixa al 22%.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?