Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 21 de Octubre de 2019

Otras localidades

Arriben els aparcaments de gran capacitat per a bicicletes

L'Àrea Metropolitana de Barcelona instal·larà grans aparcaments de bicicletes a les estacions de tren, ferrocarrils i metro

Render aparcament al Metro (Mercabarna) /

D'aquí a menys de dos mesos, l'estació de tren de Gavà comptarà amb un aparcament de gran capacitat per a bicicletes. Serà un mòdul tancat, amb 100 places, gratuït i vigilat amb càmeres de seguretat. Estarà a l'exterior de l'estació, en una vorera on fins ara hi solia haver motos aparcades i funcionarà com els aparcaments de Bicibox: les bicis hi poden estar un màxim 48 hores seguides entre setmana i 72 els caps de setmana. Per accedir-hi només caldrà haver-se donat d’alta al servei de Bicibox, que tampoc té cap cost. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, assegura que els tres mòduls convencionals de Bicibox que tenien fins ara se’ls han quedat curts.

El de Gavà serà el primer, però aviat l’Àrea Metropolitana de Barcelona posarà un altre gran aparcament de bicicletes a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Cugat del Vallès. Aquest amb 67 places. I un altre a Sant Joan Despí amb 90 places. En aquest cas, serà un local municipal que, a més d'un espai per a socis del Bicibox, tindrà places perquè els veïns hi puguin guardar la seva bicicleta permanentment per tres euros al mes. Estarà a l’avinguda Barcelona número 81, al costat de la Biblioteca Miquel Martí i Pol.

Amb aquest projecte l'Àrea Metropolitana de Barcelona vol posar facilitats a la ciutadania perquè es desplaci en bicicleta. En concret, perquè més gent pugui prescindir del cotxe o la moto i desplaçar-se combinant bici i transport públic. El seu vicepresident de mobilitat, Antoni Poveda, posa com a exemple el fet que ara “molta gent guarda la bicicleta al balcó o al traster”, una realitat que “no facilita en cap cas l’ús quotidià d’aquest vehicle”.

També hi ha tres grans aparcaments de bicicletes previstos per aquest any a les estacions de metro de Pompeu Fabra, Parc Logístic i Mercabarna, però encara estan en fase de licitació. Aquests tindran entre 20 i 40 places i estaran a dins de l’estació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?