Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Una onada blau va recórrer la Zurich Marató de Barcelona per donar suport als afectats d'atàxia telangiectasia

Un nodrida representació de la redacció d'Esports de SER Catalunya, entre els corredors solidaris

L'Equip Zurich AT, amb 45 corredors solidaris que empenyien les cadires de sis nens i joves afectats per atàxia telangièctasi, va trigar gairebé cinc hores a arribar a la meta però va batre rècords d'empatia amb els afectats, sensibilització, inclusió i ganes de traslladar la motivació i positivitat de la cursa a la vida d'aquests nois amb discapacitat, que també corren la seva pròpia carrera d'obstacles i contrarellotge en el seu dia a dia.

Entre els corredors van estar alguns components de l'equip d'Esports de Cadena Ser Catalunya, entre ells Sique Rodríguez, cap d'Esports i presentador del programa Què t'hi jugues; Lluís Flaquer, narrador del Barça a Carrusel i presentador del programa La Graderia; Jordi Martí, coordinador de Barça a SER Catalunya i analista a El Larguero i Carrusel; Xavi Saisó, responsable de l'àrea de poliesportiu de SER Catalunya; Cristóbal Chassaigne, productor,, responsable de l'àrea sonora i coordinador de publicitat esportiva i Javi Tages, "Tio Faja", humorista del programa Què t'hi Jugues!

Els 42 km de la cursa van requerir un esforç extra per als corredors solidaris, que fan torns per empènyer les cadires i han de fer aturades per donar de beure o atendre les necessitats dels nens, a més d'adaptar-se per mantenir el ritme del grup. Els nens i joves afectats amb atàxia telangièctasi també han de resistir les 5 hores de la carrera a les seves cadires, tenint en compte que la seva condició els fa cansar amb més facilitat.

La atàxia telangièctasi és una malaltia minoritària i genètica que es manifesta habitualment abans dels dos anys d'edat. Afecta les funcions de diferents òrgans i provoca incapacitat de coordinar moviments, pèrdua progressiva de mobilitat (cap als 9 anys es necessita cadira de rodes), dificultat en la parla, estancament en el creixement, immunodeficiència, envelliment prematur, dificultats per menjar, problemes en la pell i en la visió, pneumònies i altres complicacions respiratòries, són més proclius als tumors. Els afectats tenen coneixement de la seva malaltia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?