Sociedad

El metro indicarà els vagons que arriben més buits

TMB instal·larà pantalles a les andanes on s'informarà del grau d'ocupació de cadascun dels cotxes, abans que el tren entri a l'estació

Sants Estació, un dels punts ons s'Instal·larà el nou sistema Wikimedia Commons

Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona informarà els usuaris del metro dels vagons que van més buits, abans que el tren arribi a l'estació. L'objectiu és que els passatgers es distribueixin millor per les andanes i puguin viatjar amb més comoditat. De moment, segons avança SER Catalunya, es farà una prova pilot a tres estacions de la línia 5.

Les pantalles s'instal·laran a les andanes de Sants Estació, Hospital Clínic i Entença i en elles apareixerà un gràfic amb els 5 vagons que tenen els trens i el grau d'ocupació de cadascun d'ells. Encara s'ha de decidir com serà a nivell gràfic: si s'utilitzaran els colors dels semàfors, com fa Singapur, o un altre sistema per diferenciar els vagons que van més plens dels que tenen menys ocupació.

El Director d'operacions de Metro, Jordi Mitjà, explica que l'objectiu és que els usuaris es reparteixin millor per les andanes i accedeixin a un vagó on puguin viatjar amb comoditat. Segons Mitjà, moltes vegades els viatgers entren en un vagó determinat perquè els queda més a prop de la sortida o per les pròpies característiques de les estacions. I la idea, amb aquesta prova pilot, és "tractar de reeducar els usuaris perquè es distribueixin d'una manera més uniforme pels diferents cotxes i així millorar la mobilitat, l'ocupació i el grau de confort de les persones.

TMB ha escollit per la prova pilot tres estacions de la línia 5 perquè tots els trens que hi donen servei són nous i incorporen un sistema que permet saber el nombre de passatgers que hi ha en cada cotxe.

Transports Metropolitans de Barcelona acaba de licitar el contracte de la prova pilot per 60.500 euros. Les pantalles es començaran a instal·lar a finals d'any i el seu funcionament s'avaluarà durant el 2020.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00