Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Un exemple contra el fracàs escolar del col·lectiu gitano

Parlem amb la Tamara Cortés, mestra a Girona

Tamara Cortés als nostres estudis /

8 de cada 10 alumnes gitanos NO acaben l'ESO, segons la Fundación del Secretariado Gitano. Asseguren que l'absentisme en aquest col·lectiu va a la baixa de manera molt lenta. Per això, reclamen que es faci formació a mestres per fer una millor gestió de la diversitat a les aules.

Els experts diuen que no és que les persones d'ètnia gitana no vulguin estudiar, sinó que en molts casos necessiten treballar per falta de recursos a casa. Un altre dels factors que expliquen l'alt absentisme és que la majoria viuen i van a escoles que estan en barris pobres... on fan servir un currículum d'un nivell més baix, i quan arriben a l'institut s'han de readaptar.

Prieto afegeix que un cop han superat l'ESO és més senzill que estudiïn batxillerat i d'aquí a la Universitat, tot i que segueix sent un col·lectiu infrarepresentat. Creu que les famílies gitanes cada vegada donen més importància a l'educació dels seus fills, mentre per altra banda hi ha molts estigmes que diuen que el col·lectiu no vol estudiar.

Un exemple contra el fracàs escolar del col·lectiu gitano és la Tamara Cortés.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?