Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Malestar als comuns per les llistes electorals

Jaume Asens, tinent d'alcalde de Barcelona i cap de llista dels comuns per a les eleccions generals /

Malestar entre una part de les bases de Catalunya en Comú i, especialment, de Podem per la confecció de les llistes per les generals. Un sector de la militància considera que l'elecció de Jaume Asens no s'està fent de forma transparent ni participativa. Asens reconeix que ell va decidir ser candidat perquè li va demanar Pablo Iglesias.

Per aquest sector crític la prova evident que la direcció dels comuns no ho està fent bé és que a l'assemblea de Barcelona la candidatura de Jaume Asens va ser validada amb 37 vots a favor, però 38 en blanc (el vot en contra no era possible). Critiquen dues coses: que Jaume Asens i el número 3 (Gerardo Pisarello) són de perfil, diuen, massa independentista; i també la poca presència de Podem a les llistes. En aquest àudio, el propi Asens defensa que la seva presència ja garanteix que el partit lila estigui ben representat.

Fonts de la direcció dels comuns admeten que la confecció de llistes ha generat tensions, però asseguren que són les habituals en qualsevol partit abans d'unes eleccions, i redueixen els crítics a un sector molt minoritari. La prova, diuen, és que ningú ha presentat una candidatura alternativa. De fet, diuen que les negociacions amb la direcció de Podem van molt bé, i que abans de divendres es registrarà la coalició.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?