Sociedad

Els estudiants reclamen mesures contra el canvi climàtic

Uns 2.000, segons la Guàrdia Urbana, d'han manifestat a Barcelona

Marta Perez EFE

Centenars d'estudiants de secundària i universitaris (2.000 segons la Guàrdia Urbana) s'han manifestat avui a Barcelona per demanar que es decreti "l'estat d'emergència climàtica" i es prenguin mesures urgents contra el canvi climàtic, secundant la vaga internacional del moviment Friday for Future.

La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema "Emergència Climàtica", ha començat a les dotze del migdia a la plaça Universitat i ha passat per la plaça Catalunya i la Via Laietana fins a arribar a la plaça Sant Jaume.

Els estudiants han corejat lemes com "què canviï el sistema i no el clima!", "ni un grau més ni una espècie menys", "visca visca visca la lluita ecologista!" o "què passa? què passa?, que contaminen massa".

En la lectura del manifest, els impulsors han denunciat que "les generacions que estan en el poder ens estan robant el futur", per la qual cosa els joves estan "condemnats a una dura inestabilitat social i ecològica", i han assenyalat que estan "farts de veure la nostra casa en flames".

Les portaveus han recordat que, segons l'últim informe del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic, "ens queden només 11 anys per evitar la catàstrofe climàtica" i han lamentat que aquesta "emergència mundial" no està sent afrontada per uns governs que "no estan a l'altura".

Així, han denunciat tant el "negacionisme" del PP com l'"eterna espera" per la llei de Canvi Climàtic i de Transició Energètica del PSOE i han lamentat que la "lluita electoral interminable està deixant en segon terme el desastre al qual ens dirigim".

La portaveu del moviment a Barcelona Andrea Muñoz ha celebrat la quantitat de persones que s'han manifestat i ha admès que no esperaven tanta afluència, un impuls que els reafirma en la seva voluntat de seguir convocant cada divendres concentracions o actes.

Segons les dades de la conselleria d'Educació, el seguiment de la vaga en l'educació secundària ha estat desigual: a la ciutat de Barcelona l'afectació ha estat del 13,96%, els territoris amb més seguiment han estat les Terres de l'Ebre amb un 49,10 % i el Vallès Occidental amb 39,22%, mentre que a Girona i Lleida no ha arribat al 5%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00