Aquí Cuní Ebre
Sociedad | Actualidad
TRASLLATS SANITARIS

El CAP del Temple a Tortosa es queda sense servei de pediatria

A partir de la segona quinzena d'abril només hi haurà aquest servei al CAP del Baix Ebre a Ferreries

Redacció

Tortosa

El Departament de Salut ha anunciat que el CAP Baix Ebre de Ferreries (Tortosa) concentrarà tota l'atenció pediàtrica de la ciutat a partir de la segona quinzena d'abril.

Actualment el servei està repartit entre el CAP del Temple i el Baix Ebre, però a partir del mes d'abril la situació canvia, segons ha anunciat Salut per repartir el flux de pacients.

També hi haurà modificacions en els serveis d'anestèsia, clínica del dolor, digestiu, que es traslladaran de forma provisional al CAP de Roquetes.

Mar Lleixà, directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre ha apuntat que aquest trasllat a Roquetes "durarà uns mesos, mentre no es construeix un nou edifici administratiu que està previst al costat de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa."

El trasllat de les quatre especialitats a Roquetes ha vingut motivat per la reubicació de tota l'atenció pediàtrica de Tortosa al CAP Baix Ebre. Segons Lleixà, "el model s'està implementant a tot Catalunya. Degut a la manca de professionals, és l'única manera de poder garantir l'atenció als usuaris."

La notícia ha aixecat una pluja de crítiques. El passat divendres, l'alcaldessa de Tortosa criticava durament la decisió dels seus socis de govern i avui ha estat el torn de l'oposició, que ho portaran en forma de moció al proper ple del mes d'abril a l'Ajuntament.

El portaveu del grup del PSC a Tortosa, Enric Roig, ha criticat que es tregui de la ciutat serveis que considera bàsics i ha assegurat que "no pot ser que una persona que es presenta a les llistes d'ERC a Tortosa faci un espoli així a la sanitat de la ciutat".

En la mateixa línia ha parlat el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, qui s'ha mostrat pessimista en el retorn dels serveis: "si marxen de Tortosa, ni que sigui de forma provisional, no tornaran".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00