Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Una nova obra icònica de Dalí al Museu de Figueres

Serà en els propers mesos.

La Fundació Gala-Dalí negocia amb un museu per poder exhibir temporalment una de les grans i icòniques obres del pintor

Museu Dalí de Figueres / ACN

Girona

La Fundació Gala-Dalí anuncia que d'aquí uns mesos exposarà al Museu de Figueres una obra icònica del pintor. Al mateix temps que anuncia més recursos econòmics per combatre la falsificació de la seva obra.

El president de la Fundació, Jordi Mercader, ha explicat que fa mesos que negocien amb un gran museu per poder exhibir temporalment una de les grans i icòniques obres de Salvador Dalí. Es podrà admirar al museu Dalí de Figueres, que és el més visitat de Catalunya i el tercer més concorregut de l'Estat. Mercader no ha donat pistes sobre quina obra serà i quin museu la cedirà, però ha explicat que servirà per muntar una mena de simposi amb experts mundials sobre el Dalí més renaixentista.

Jordi Mercader: "Portar una obra icònica de Dalí a Figueres no és una cosa fàcil"

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000182282/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Fundació Dalí ingressa entre 3 i 6 milions d'euros l'any, que surten de la venda d'entrades als tres museus i de les exposicions internacionals. Mig milió l'any els gasta en estudiar i litigar per protegir l'obra del pintor. Però Mercader anuncia una ofensiva encara més potent contra les falsificacions, amb molts més diners, per acabar amb l’ambigüitat que des de fa anys ronda l'obra del geni empordanès.

Jordi Mercader: "Es necessiten molts recursos tècnics"

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000182283/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tot plegat forma part d'un ambicios pla que impulsa la Fundació per potenciar encara més la figura de Dalí amb noves exposicions internacionals, catàlegs raonats de la seva obra, la reedició de la Vida Secreta i una posada al dia tecnològica del Teatre-Museu de Figueres.

La propera exposició s'inaugurarà el 7 de juliol a Mònaco, però ja n'han anunciat de noves a la Xina, Rússia, Corea i Japó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00