Sociedad

El Govern aportarà 16,5 millons per fer front a la sentència del cas Cesgarden

A canvi el Consell Insular renuncia a litigi per les bestretes financeres

Google

Mahón

La Comissió d’Hisenda del Parlament va aprovar aquest dimarts un partida de 16,5 milions d’euros amb les que el Govern compensarà al Consell Insular de Menorca per les sentències derivades de la protecció del territori, de Cesgarden i Princesa Son Bou.

La xifra final és 2’5 milions d’euros més elevada que la petició inicial ja que l’esmena que havia presentat Més per Menorca es va haver de renegociar per aconseguir el recolzament de la resta de forces polítiques, però una de les condicions d’aquesta transacció és que s’inclogués també el pagament de les bestretes pendents. Així doncs, en aquesta xifra final de 16'5 milions s'inclouen les dues partides.

Per la seva banda, el Partit Popular qualifica l’acord de perjudicial per Menorca ja que s’accepta una espècie de ‘2x1’. Els populars entenen que l’acord contempla que els primers 8 milions d’euros siguin a càrrec de les bestretes, de manera que per la qual cosa l'ajuda del Govern al pagament de les sentències de Cesgarden i Princesa Son Bou es limita a 8,5 milions d'euros, en lloc dels 14 inicials. A més, critiquen que l’acord s’ha de firmar en unes condicions molt poc favorables per a Menorca, ja que el pagament es podria fer amb quantitats plurianuals.

Els populars han aprofitat l’ocasió per criticar el govern socialista del Consell acusant de debilitat política a l’institució menorquina davant el Govern de Francina Armengol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00