Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Recuperen la cascada que Gaudí va fer a la Casa Vicens

()

El Museu de les Aigües d’Agbar ha reconstruït la cascada que Antoni Gaudí va fer a la Casa Vicens de Barcelona, un dels primers encàrrecs de l’arquitecte modernista. Aquesta obra arquitectònica, de 10 metres d’alçada, s’ha presentat avui coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua.

La cascada està feta de maons, fa 10 metres d'alçada i 10 d'ample, té dos pilars i un arc sobre el qual es pot caminar. Ara és als jardins del Museu de les Aigües que Agbar té a Cornellà, però entre 1884 i 1945 va ser al jardí de la Casa Vicens, que era la casa d'estiueig de la família Vicens a Gràcia. "Tots els maons estan fets a mà, s'han seguit les mateixes tècniques constructives de l'època" ha explicat el redactor del projecte de reconstrucció, Josep Gómez Serrano.

El responsable d’aquesta reconstrucció, l'historiador Daniel Giralt-Miracle, diu que Gaudí no va fer la cascada “decorativament, sinó per crear un ambient de vacances al jardí de la Casa Vicens”. Cal entendre-la, afegeix, integrada en un conjunt. Té una originalitat funcional, constructiva i estètica extraordinària”.

La cascada estarà oberta al públic a partir de Setmana Santa i s'inclourà a la ruta Gaudí. Amb ella el Museu de les Aigües d'Agbar espera superar els 45.000 visitants anuals que tenen ara.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?