Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

DA reconeix manca de comunicació sobre les negociacions amb la UE

Aquest dilluns ha tingut lloc el primer dels debats temàtics a la SER i l'encaix amb Europa ha estat el protagonista

DA reconeix que no hi ha hagut una bona comunicació amb els agents polítics i socials sobre les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea i anuncia una modificació de les estructures de negociació si guanya les eleccions.

Aquest dilluns ha tingut lloc el primer dels debats temàtics a la SER i l'encaix amb Europa ha estat el protagonista.

Les formacions polítiques que han estat aquesta passada legislatura a l'oposició han coincidit en què hi ha hagut una manca de transparència per part de l'executiu ja que no s'ha informat com s'havia de fer del transcurs de les negociacions amb Brusel·les. En aquest sentit, el número sis de la llista nacional de Demòcrates per Andorra, Landry Riba, ha reconegut que la comunicació amb les forces polítiques hagués pogut ser millor i que en el cas de la ciutadania ha estat deficient. Per aquest motiu, aposta per un canvi en les estructures de negociació per solventar aquest problema.

De la seva banda, el número 2 de la llista nacional de Terceravia, Joan Carles Camp, ha manifestat la necessitat d'un pacte d'Estat per Europa i ha insistit en detectar aquells níxols de mercat on Andorra pot ser competitiva. A la vegada, recorda que el que hi ha vigent actualment és l'acord duaner del 90 i els acords del 2003 i 2005.

De la seva banda, el president de Progressistes-SDP i número 14 de la llista nacional, Jaume Bartumeu, ha manifestat que l'objectiu segueix sent el mateix que l'any 2010. Aquest passa per assolir un bon acord per tal que l'economia vagi millor.

També creu que al juny no s'haurà tancat el marc legal com manifestava l'informe de l'eurodiputat Juan Fernando López Aguilar, tenint en compte que el Govern d'Andorra estarà en funcions i que hi haurà eleccions al Parlament Europeu.

El número 2 de la llista territoral d'Escaldes-Engordany de d'Acord, Marc Magallón aposta perquè es pugui mantenir el diferncial fiscal i que això sigui beneficiós pels comerós, mentre que el número 1 de d'Acord a Sant Julià, Gerard Alís, assenyala que arribats en aquests punt no es pot fer marxa enrere i que cal una línia política ben marcada de negociació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?