Aquí Cuní Ebre
Sociedad | Actualidad
CABAL ECOLÒGIC

El Suprem desestima el recurs presentat per la PDE

El Tribunal Suprem ha rebutjat la demanda presentada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre contra el Pla Hidrològic del riu

PDE

Tortosa

El Tribunal Suprem ha decidit tombar finalment el recurs que va plantejar la Plataforma en Defensa de l'Ebre contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, concretament en termes de cabals, que la Plataforma considera insuficients per garantir el futur del Delta.

El recurs el van presentar la Plataforma en Defensa de l’Ebre, l’entitat ecologista DEPANA a més d’ajuntaments i Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre. La demanda argumentava que els cabals ecològics fixats en el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre eren totalment insuficients per garantir l’ecosistema del delta i el futur de les activitats humanes que s’hi desenvolupen i en demanava una revisió a l’alça.

Per contra, el Tribunal Suprem diu que els cabals previstos per a l’Ebre són molt superiors als d’altres rius i considera la demanda inviable davant les necessitats que ja existeixen a la mateixa conca.

Segons la Plataforma, la posicio del Suprem legitima la política hidràulica de l’Estat espanyol i fa cas omís dels plantejaments científics i tècnic que avalen la necessitat d’augmentar el cabal d’aigua que ha d’arribar al tram final del riu. La Plataforma ja ha anunciat que estudiarà mobilitzacions per donar resposta a aquesta decisió judicial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00